Boeren gezocht voor coöperatieve (leef)gemeenschappen

Gepubliceerd op 10 november 2021 om 14:14

Coöperatie Creabitat werkt in Zuid-Nederland aan de ontwikkeling van duurzame (leef)gemeenschappen. De productie van voedsel is daar haast vanzelfsprekend onderdeel van. Want als er iets is dat mensen samenbrengt, dan is dat wel de duurzame productie van hun gezonde eten op gezonde grond. Creabitat zoekt boeren en tuinders die met en voor deze coöperaties voedsel willen produceren.

We zoeken ervaren tuinders en boeren die vorm en inhoud kunnen geven aan de duurzame inrichting van land en daar groenten, fruit en kruiden produceren. In sommige gevallen maakt ook het houden van dieren onderdeel uit van het initiatief.

Als boer of tuinder van een gemeenschap ben je onder meer aan zet om met vertegenwoordigers van de coöperatie en andere belanghebbenden te komen tot een passende inrichting van de beschikbare gronden.

Verder ben je ‘hun bedrijfsleider’ en eindverantwoordelijk voor alle voorkomende werkzaamheden. Je plant, coördineert, stuurt en controleert de uitvoering van alles wat nodig is tot en met de oogst en uitlevering/distributie. Daarbij zorg je voor kwalitatief goed eten dat voldoet aan de wensen van de betrokken gemeenschap.

Behalve de zorg voor groenten, fruit, kruiden en eventueel dieren, kan het zijn dat je ook buiten de akkers (een deel van) het landschapsbeheer doet. Ook administratieve zaken en het coördineren van de (vrijwillige) inzet van de leden kunnen tot je werkzaamheden behoren. En uiteraard ben je het gezicht naar buiten van de boerderij of tuinderij.

Wie we zoeken

Creabitat is op zoek naar ondernemende, pionierende en leergierige (biologische) boeren en tuinders voor projecten in Zuidoost-Nederland, waaronder Geleen. Je hebt relevante werkervaring op een professionele boerderij of tuinderij als zelfstandige, medewerker of eindverantwoordelijke. Verder ben je vaardig in het gebruik en onderhoud van materiaal, materieel en machines. Idealiter beschik je over een regionaal netwerk van boeren, loonwerkers en andere adviseurs.

Verder ben je verbindend naar de gemeenschap waarvoor je werkt en haar omgeving. Voor hen ben je een bron van inspiratie omdat je mensen graag deelgenoot maakt van jouw expertise. Verder ben je sociaal, heb je een open houding richting de gemeenschap en opereert duurzaam in de breedste zin van het woord. Je leert graag en bent coöperatief; logisch, want onderdeel van een groeiende beweging van burgers die bewust en onbewust bijdraagt aan een gezondere, gelukkigere wereld.

Aanstelling

Je werkt betaald door, ten dienste van én in nauw overleg met (vertegenwoordigers van) een coöperatie. De technische inbedding van het werkgeverschap (als zelfstandige, via payrolling of anderszins) even als de salariëring is maatwerk per initiatief.

Zie je jezelf als boer of tuinder werken voor coöperaties van mensen en instellingen? Stuur dan een mail met cv aan mail@creabitat.org.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.