Bouw met ons mee aan coöperatief werkgeverschap

Gepubliceerd op 14 oktober 2021 om 13:48

Coöperatie Creabitat werkt voor en met partners, opdrachtgevers en groepen mensen aan de duurzame realisatie van rijke leefgemeenschappen in mooie gebieden. Dit doen we coöperatief, in de overtuiging dat ‘samen’ en gedeeld eigenaarschap de sleutel is tot meer gemeenschapszin, hoger welzijn en een mooier en (bio)diverser gebruik van ons land.

Binnen de projecten waaraan we werken, is veel aandacht voor de duurzame productie en consumptie van voedsel. Voedsel verbindt mensen, zowel met elkaar als met 'hun' grond. In onze filosofie werken boeren/bedrijfsleiders ten dienste van hun gemeenschap. Ze zijn eindverantwoordelijk voor zowel de productie van gezond voedsel uit gezonde grond als het beheer van het land.

Formele kant werkgeverschap

Functioneel werkt de bedrijfsleider dus in opdracht van en (in verbinding) met de gemeenschap. Maar hoe kun je de meer formele kant van het werkgeverschap inregelen? Welke scenario’s zijn denkbaar als het gaat om wat of wie verantwoordelijk is voor zaken als verzekeringen, blijven leren, sociale premies en pensioenvoorzieningen? Gaat het werken als de coöperatie zich opwerpt als formele werkgever, is payrolling iets of organiseer je het beter op afstand? En waar dan? En hoe dan? We weten het niet en willen het heel graag wél weten.

Daarom komt Creabitat graag in contact met (HR-)professionals die coöperatief en radicaal met ons mee willen denken over eigentijdse vormen van werkgeverschap. Heb je daar wel oren naar, of ken je zo iemand, laat dan een berichtje achter via mail@creabitat.org. Je hoort dan snel van ons.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.