Doorpakken na tweede Creabitat Carrousel

Gepubliceerd op 11 maart 2021 om 16:00

De energie spatte ervan af, tijdens de tweede online Creabitat Carrousel op 11 maart. Acht mensen, van zorgprofessional tot architect en van conceptontwikkelaar tot antropoloog, stortten zich na een korte kennismaking vol overgave op twee Creabitatcases. Anderhalf uur later kwamen ze boven, in de overtuiging dat beide Brabantse projecten een verdiepingssessie verdienen.

 

De eerste case, gelegen aan een dorpsrand, is om meerdere redenen kansrijk. Het was eerder een zoekgebied voor woningbouw en er is een community van mensen die graag innovatief invulling geeft aan hun woonbehoefte. Volgens de deelnemers aan de Carrousel liggen er kansen om juist deze beweging te verstrengelen met zorg, de productie van voedsel en behoud of herstel van landschapswaarden. Behalve een 'wenkend meerjarenplan', zo klonk het, zou hier ook ruimte moeten zijn om te pionieren. Bijvoorbeeld in de vorm van kleinschalig, circulair en tijdelijk wonen.

Het roer om

De tweede case betreft een boer die zijn gebouwen en het omliggende land radicaal anders wil inrichten en gebruiken. Fijn, volgens de Carrousel, is dat hier een concrete ondernemersvraag ligt; van een innovatieve ondernemer die al een voorzet heeft gedaan voor een nieuw verdienmodel. Als te verkennen waard werd onder meer tiny houses genoemd, in combinatie met natuurontwikkeling.

Later in maart spreken we de betreffende ondernemer waarbij we de energie van de Carrouselpartners zeker bij hem willen overbrengen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.